ΝΕΑ

Με τη νέα ευρεσιτεχνία της Google θα ξεκλειδώνεις την app, όχι το τηλέφωνο!

23.03.2014

Apple Microsoft Patent

Ενα από τα χαρακτηριστικά των Google phones είναι η δυνατότητα να ορίζει κανείς patterns τα οποία θα επιτρέπουν το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου του! Αυτό ήταν μια πολύ βολική εφαρμογή, που πρώτη η Google εισήγαγε, πριν την ακολουθήσει η Microsoft στα δικά της Windows.

Με τη νέα ευρεσιτεχνία της Google θα ξεκλειδώνεις την app, όχι το τηλέφωνο!

Η διαφορά της Google, από την Apple επί παραδείγματι, είναι πως το ξεκλείδωμα ενός τηλεφώνου απαιτεί απλά μια προκαθορισμένη κίνηση του δακτύλου του χρήστη στην οθόνη, ενώ σε ένα iPhone ή σε ένα iPad απαιτείται πρώτα η κύλιση της μπάρας για να ανοίξει η συσκευή και μετά η εισαγωγή του προσωπικού pin από τον χρήστη για να ξεκλειδώσει αυτή.

Εκεί στην Google όμως αποφάσισαν οτι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη καλύτερα. Με ποιόν τρόπο;

Με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας US 8,504,842 που τους απονεμήθηκε, αξιώνουν “Διαφορετικούς τρόπους ξεκλειδώματος” μιας συσκευής. Με τον τρόπο αυτό θα επιτρέπεται, ανάλογα με την κίνηση του δακτύλου επάνω στην οθόνη να ξεκλειδώνεται το τηλέφωνο και να ανοίγει απευθείας σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Θα μπορεί δηλαδή το κινητό να συγκρίνει τα προκαθορισμένα patterns από τον χρήστη, και αν κάποιο ταιριάζει με την τρέχουσα κίνηση του δακτύλου του, να εκτελεί την αντίστοιχη διεργασία, ξεκλειδωνοντας είτε το κινητό, είτε ανοίγοντας μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

Όπως είναι προφανές, δεν είναι ακόμα γνωστό αν το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα αποτελέσει χαρακτηριστικό της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού της Google, αλλά σίγουρα αν το αποφασίσουν θα είναι μια ευχάριστη και καλοδεχούμενη προσθήκη.