ΝΕΑ

Η Google επενδύει πολλά στο βλέμμα μας!

01.08.2014

drawings Ευρεσιτεχνίες ευρεσιτεχνία patents Patent

Η Google όπως πιθανώς γνωρίζετε έχει επενδύσει πάρα πολλά στο project Glass, θεωρώντας πως το μέλλον βρίσκεται εκεί. Οι ενέργειές της με το πέρασμα του χρόνου εντείνονται στον συγκεκριμένο τομέα και το πιο πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το επιβεβαιώνει.

Η Google επενδύει πολλά στο βλέμμα μας!

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια έχει ήδη λάβει ένα Αμερικάνικο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια μέθοδο που θα μπορεί να ακολουθεί επακριβώς το βλέμμα των χρηστών. Το προτεινόμενο σύστημα θα περιλαμβάνει τόσο μια εμπρόσθια κάμερα όσο και μια κάμερα στραμμένη στην κόρη του ματιού των χρηστών, οι οποίες θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ώστε να καθορίζουν τί είναι αυτό που τραβά την προσοχή των χρηστών. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να αξιολογηθούν οι αντιδράσεις σε αντικείμενα, απλά παρακολουθώντας την διαστολή της κόρης ενώ σε περαιτέρω στάδια θα μπορεί να γίνεται χρέωση των διαφημιστικών ανάλογα με το πόσο οι κάτοχοι του συστήματος κοιτούν μια συγκεκριμένη διαφήμιση.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη οτι η Google θα χρησιμοποιήσει την εφεύρεση αυτή σύντομα, αλλά δεν θα ήταν έκπληξη για το τι θα μπορεί να κάνει το Glass στο εγγύς μέλλον.