ΝΕΑ

Εκπτώσεις τελών για όλο το 2022!

01.12.2021

patents Patent trademarks Trademark

Έκπτωση έως 75% στα τέλη για τα Εμπορικά Σήματα και τα Βιομηχανικά Σχέδια και 50% στα τέλη για το Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, χωρίς «παράθυρα» περιορισμένης χρονικής διάρκειας, με κατάθεση αιτήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

Εκπτώσεις τελών για όλο το 2022!

Το Ταμείο SME Fund θα παρέχει οικονομική στήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που είναι εγκατεστημένες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για το 2022, ύστερα από την ιδιαίτερα ικανοποιητική απορρόφηση στο πλαίσιο του Έργου το 2021, το Ταμείο βελτίωσε τους όρους συμμετοχής και η οικονομική στήριξη δεν περιορίζεται μόνο στις αιτήσεις Σχεδίων-Υποδειγμάτων και Εμπορικών Σημάτων, αλλά περιλαμβάνει πλέον και Τέλη Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας με επιστροφή 50%, γεγονός που αποτελεί κίνητρο για τους καταθέτες και κατόχους μικρομεσαίων επιχειρήσεων για αξιοποίηση της συγκεκριμένης παροχής.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιστροφής εξόδων με έκδοση κουπονιών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τη μερική κάλυψη των βασικών Τελών τους για Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ).

Η κάθε Μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να αιτηθεί:
– 75 % επιστροφή εξόδων για τα τέλη αίτησης για σήματα ή/και σχέδια και υποδείγματα, πρόσθετα τέλη ανά κλάση και τέλη εξέτασης, καταχώρισης, δημοσίευσης και αναστολής της δημοσίευσης σε Ενωσιακό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
– 50 % επιστροφή εξόδων για τα βασικά τέλη αίτησης για σήματα ή/και σχέδια και υποδείγματα, τέλη προσδιορισμού και τέλη μεταγενέστερου προσδιορισμού εκτός της ΕΕ. Εξαιρούνται τα τέλη προσδιορισμού που προέρχονται από χώρες της ΕΕ, όπως και τα τέλη διεκπεραίωσης που χρεώνει το γραφείο προέλευσης.
– 50 % επιστροφή εξόδων για τα τέλη προ της χορήγησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (π.χ. κατάθεση, έρευνα και εξέταση), χορήγησης και δημοσίευσης σε εθνικό επίπεδο.

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται από 10 Ιανουαρίου 2022 έως 16 Δεκεμβρίου 2022.

Μπορείτε να μας καλέσετε καθημερινά στο 210-9358482, ώστε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για το πώς μπορεί να κατατεθεί η σχετική αίτηση και να ενταχθείτε στο πρόγραμμα για τη σχετική επιχορήγηση.