ΝΕΑ

ΕΣΠΑ 2014-2020 και Εμπορική Ιδιοκτησία

02.03.2016

εμπορικό σήμα innovation ΕΣΠΑ Ευρεσιτεχνίες ευρεσιτεχνία patents Patent trademarks

Τέσσερις δράσεις, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020», έχουν ήδη προκηρυχθεί και είναι διαθέσιμα για τους αντίστοιχους δικαιούχους.

ΕΣΠΑ 2014-2020 και Εμπορική Ιδιοκτησία

Τα προγράμματα αφορούν την “Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές”, την “Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”, τη “Νεοφυή Επιχειρηματικότητα”, και την “Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών”.
Βασικός στόχος των δράσεων είναι η ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων καθώς και ο εκσυγχρονισμός των ήδη υφιστάμενων, υποστηρίζοντας ένα πλήθος δαπανών υλικοτεχνικού εξοπλισμού, μισθοδοσίας, κτιριακών αναβαθμίσεων και λοιπών λειτουργικών εξόδων.
Ανάμεσα στις επιλέξιμες δαπάνες συμπεριλαμβάνεται η κάλυψη των δαπανών κατοχύρωσης και τροποποίησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, όπως επίσης και η κατοχύρωση του εμπορικού σήματος. Για ακόμα μία φορά τα προγράμματα ΕΣΠΑ επικροτούν και ενθαρρύνουν την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την προσπάθεια εξέλιξεις των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας, ώστε να διερευνήσουμε μαζί τις δυνατότητες κατοχύρωσης των προϊόντων και των υπηρεσιών σας, με σκοπό την ένταξή σας σε κάποιο από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.